De locatie was top, de catering was uitbundig en de aanwezigen deden wat verwacht mag worden: deelnemen. Het Groot Social Media Debat van 0318Samen was een interactief feestje. Als gezegd: de omstandigheden waren perfect in het Atrium van Kender Thijssen in Veenendaal op 11 oktober.

Dagvoorzitter Hanno Spanninga hoefde maar een balletje op te gooien of er werd her en der geroepen om een microfoon. Veel van de aanwezigen waren ervaren gebruikers van social media en er waren dus evenveel meningen en tips over hoe er zakelijk mee om te gaan, bijvoorbeeld als MKB-ondernemer. Dat was ook de rode draad van de avond: Wat kun je als ondernemer met social media, wat moét je doen en wat kun je beter laten?

Je moet niks, was al snel de eerste conclusie, maar daarna ging het los en regende het aanbevelingen en aansporingen. Hanno Spanninga had gelukkig een panel van deskundigen om op terug te vallen: Jose Pilon, Annet van Betuw, Stefan Verschoor en Peter Kolster vertelden uit hun praktijk als (ervarings-)deskundigen. En natuurlijk werd er op los getwitterd over het onderwerp,binnen en buiten de zaal. Twitterreporters in de zaal deden daarvan live verslag. Want als het over Social Media is iedere gebruiker een deskundige op zijn eigen terrein. Rustig werd het debat daarom geen moment.

De goede luisteraar distilleerde uit het rumoer uiteindelijk twee heel tegengestelde strategieën van omgaan met social media. De eerste is die van het ervarend leren, persoonlijk, authentiek, dat wat bij je past, eerst geven en dan ontvangen. Daartegenover stond de meer klassieke marketingbenadering van doelstelling, plan, doelgroepbepaling en werving. Voor beiden was wel iets te zeggen, zo bleek.

Na ruim een uur moest Spanninga zijn best doen om een einde te maken aan de discussie. Hij deed dat met de opsomming van de belangrijkste bevindingen. Dat waren als gauw drie flipovervellen vol met tips. Breng daar maar eens orde in.

Bij de netwerkborrel werd uitgepakt door sponsor Ter Burg Catering, die deze avond voor de inwendige mens zorgde, van begin tot einde. Het Groot Social Media Debat was wéér een geslaagd evenement van 0318samen.

 

Zie voor meer foto's van deze avond het fotoalbum op deze site. 

afbeelding: